De voorbije zes jaar mocht ik bij LB Wemmel de stem van Groen zijn in de gemeenteraad. Wemmel ondertekende in deze periode een klimaatengagement, het charter gezonde gemeente, het maakte een jeugdactieplan op en verkreeg het label van kindvriendelijke gemeente, we verhoogden de verkeersveiligheid in onze wijken... Dat zijn maar enkele van de vele realisaties van LB Wemmel waar ik volledig achter sta.

Voor Wemmels Welzijn

Al deze waardevolle en noodzakelijke plannen bevatten acties en engagementen op lange termijn. Het werk is dus nog lang niet klaar. Via de punten in ons programma willen we de leefbaarheid van onze gemeente en het welzijn van de inwoners verhogen.

Ik zet me de komende zes jaar graag opnieuw in voor een gemeente waarin elke inwoner zich thuis voelt en goed voelt. De belangrijkste punten uit ons programma zijn voor mij:

  • De bescherming van de open ruimte en waardevolle uitzichten
  • Vergroening en ontharding
  • Leefbare, veilige en propere woonwijken

  • Activiteiten/intiatieven die alle inwoners aanspreken en verenigen.
  • Een kindvriendelijke gemeente blijven
  • Een nieuwe polyvalente zaal voor alle Wemmelse verenigingen en activiteiten.

  • Een vlotte en veilige mobiliteit voor alle Wemmelaars.
  • Parkeerplaats voor de Wemmelaars en hun bezoekers/klanten
  • Alternatieve vervoersmiddelen (aanmoedigen en stimuleren)

  • Goede communicatie naar en met de inwoners

Via onze burgerbevraging en gesprekstafels verzamelden we ook heel wat ideeën voor concrete acties. Die neem ik ter harte en ik pleit voor de uitwerking ervan.

Nodig me uit in je salon

Ik draag burgerparticipatie hoog in het vaandel. Ik luister graag naar wat er leeft bij de inwoners van onze gemeente. Daarom bied ik in de aanloop van de verkiezingen salonbabbels aan. Een salonbabbel kan je vergelijken met een tupperware avond, alleen verkoop ik niets.

Het principe is eenvoudig: ik laat me bij mensen thuis uitnodigen om te babbelen over Wemmel. Ik vraag aan de gastheer of -vrouw (of gast-x) om minstens 4 vrienden of kennissen uit Wemmel uit te nodigen. Tijdens de babbel kan je alles delen over Wemmel wat je maar wilt. De goede dingen, maar zeker ook wat je graag anders zou zien in de toekomst. Ik luister en noteer. Uiteraard kan je ook vragen stellen over de gemeente of het beleid. Dat kan in het Nederlands en/of het Frans.

Heb je interesse in een salonbabbel bij jou thuis of ken je iemand die me graag uitnodigt? Contacteer me om een afspraak te maken via 0495 23 96 02 of via [email protected].